Sinterklaas + opendeur

Zinderend sinterklaasfeest voor 18de keer in Het Zoeteke.

18de Opendeurdagen op 18, 19 en 20 november

De Sint werd op woensdag 16 november in Het Zoeteke in Scheldewindeke heel hartelijk ontvangen. De sint was zeer te spreken over de stijlvolle begroeting. ‘Ik kom heel graag naar  Scheldewindeke’, liet de Sint zich ontvallen. ‘Het Zoeteke’ staat blijkbaar hoog aangeschreven in het boek van de Sint.  Bij hun aankomst in het station van Scheldewindeke had de goedheilige man al veel bekijks. De Sint kon zich nadien in Het Zoeteke geen betere verwelkoming indenken. Carine De Meyer en Hugo Verstraeten hebben alweer echt veel moeite gedaan om er een heel gezellig sinterklaasfeest van te maken. De kinderen werden op en top verwend. De Sint en Piet genoten duidelijk van de vele blije kindergezichtjes. De Sint nam ruim de tijd om een praatje te maken met de bijna 100 enthousiaste kinderen, tekeningen in ontvangst te nemen en veel lekkers uit te delen in Het Zoeteke. De ouders, grootouders,…glommen van trots op hun oogappels. Opvallend er viel bij de kinderen geen schrik te bespeuren. Gelukkig maar. Dat hoeft niet. Er waren immers geen stoute kinderen in Het Zoeteke te bespeuren. Integendeel. En wat blijkt. Sint – Nicolaas en blijft voor alle kinderen de enige echte authentieke grote kindervriend. Het bleek ook in Het Zoeteke in Scheldewindeke. Het was gewoon heel gezellig. Het sinterklaasfeest in Het Zoeteke werd een voltreffer.  Het Zoeteke staat een heel ruim assortiment heerlijke Sinterklaas chocolade… honderden diverse figuren…een tipje van het huis: “bestel tijdig aub, zodat Het Zoeteke je kan leveren zoveel mogelijk volgens je wensen”… en Het Zoeteke bewaart eventueel voor jou de bestellingen.

Carine en Hugo waren ongeloofelijk gelukkig om dit kinderfeest met succes te mogen afronden, en wel met een dubbel gevoel. Het Zoeteke staat te koop en ” Het is wellicht de laatste keer zijn dat wij dit feest mogen en kunnen organiseren, met veel dankwoorden aan alle aanwezigen en tevens voor de familale helpers en de aanwezige agent en MPOSers die er jaarlijks voor zorgden dat alles in goede orde en zonder ongelukken mocht verlopen, BEDANKT”, dixit Hugo met de krop in de keel. Namens alle kindjes en ouders/grootouders, proficiat aan Carine en Hugo…(nvdr) en we komen zeker later nog terug op de juiste datum van het stopzetten van het Zoeteke. Het Zoeteke is zeker nog een ganse tijd open (slutingsdatum af te stemmen met de toekomstige eigenaar, wellicht de tweede helft van 2023).

Degustaties

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 november 2022 zwaaien de deuren van Het Zoeteke, Stationsstraat 23 in Scheldewindeke wagenwijd open. Iedereen is van harte welkom. En leuk meegenomen, er is een gratis proef-bon van 5 euro. Carine Demeyer en Hugo Verstraeten hebben inmiddels een huizenhoge reputatie opgebouwd. Ze gaan van de 18 de editie iets heel bijzonders maken. Top adres voor wie iets anders wil. ‘Het Zoeteke’ startte destijds op 10 november 2005 in de Dennenlaan in Scheldewindeke en is inmiddels al tien jaar gevestigd in de Stationsstraat 23 in Scheldewindeke.  Noteer alvast, VRIJE TOEGANG TOT HAPPY HOUR op  vrijdag 18 november vanaf 16 u tot 21 u. TOEGEVOEGD OP VRAAG VAN ENKELE KLANTEN: apéro time op ZATERDAG EN ZONDAG van 10 tot 12u. ideaal voor meerder lokale biertjes en unieke rechtstreeks uit Frankrijk ingevoerde BUBBELS EN WIJNEN.  Net als 10 Vlaamse Gins, en ook regionale alchoholvrije biertjes en aperitieven en de suikerarme Verhofstede fruitsappen.

Er zijn uitgebreide degustaties op vrijdag 18 november en zaterdag 19 november van 19 u tot 23 u en op zondag 20 november van 12 u tot 17 u 30. Je krijgt PRAKTISCHE TIPS WELKE WIJNTJES  en met meer dan 20 proevertjes, met erbij door Carine verzorgde en aangepaste TAPAS SCHOTELS.

Om praktische reden voor de uitgebreide dégustaties graag vooraf inschrijvingen aub: www.hetzoeteke.be, Het Zoeteke, Stationsstraat 23 in Scheldewindeke of mailen naar hugo.verstraeten@hetzoeteke.be,  0471/36.35.34 .

Tekst: Marcel Van de Vijver, foto’s Danny De Lobelle)